Jogász munkatársat keresünk 20 órában

A Magyar Irodalmi Szerzői jogvédő és Jogkezelő Egyesület (MISZJE) részmunkaidős (heti 20 óra) foglalkoztatás keretében keres új jogász munkatársat. Pályakezdő vagy szakmai pályájuk elején járók jelentkezését is várjuk!

A MISZJE, mint a Magyarországon a könyvtári kölcsönzésekkel foglalkozó közös jogkezelő szervezet új munkatársát az alábbi feladatok ellátására szeretné alkalmazni:

Az egyesület működéséhez kapcsolódó alapvető jogi feladatok ellátása:

szerződések előkészítése, elnökségi ülések, közgyűlések, kiírása, jegyzőkönyvezése, határozatok tárának vezetése, éves beszámolók elkészítése

Jogkezeléssel, szerzői jogi kérdésekkel összefüggő feladatainak ellátása:

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatal felé történő beszámolók, átláthatósági nyilatkozat megírása, koordinálása; jogkezelői tevékenységgel kapcsolatos szervezeti szabályzatok ismerete, szükség szerint módosítása; a szervezet jogkezelői folyamatainak jogi kontrollja, együttműködve a könyvelővel és a  könyvvizsgálóval; szerzői joggal kapcsolatos hazai és nemzetközi tendenciák ismerete és nyomon követése, szükség esetén jogi véleményezés

Jogdíj kifizetéssel kapcsolatos  szerződés-és iratsablonok készítése, felmerülő jogi kérdésekben tanácsadás, felkérés esetén a szervezet jogi képviselete (SZTNH, cégkapu); a jogosultakkal való kapcsolattartás, értesítések, hirdetmények  koordinálása

A MISZJE által évente megrendezésre kerülő nemzetközi irodalmi fesztiválhoz (PesText) kapcsolódó jogi feladatok ellátása

Elvárások: jogi diploma, minimum középfokú gyakorlati angol nyelvtudás szóban és írásban, nagyfokú precizitás, határidők tartása, rugalmasság, nyitottság új ismeretek megszerzésére, önállómunkavégzésre való nyitottság, érdeklődés a szerzői jog iránt

Amit kínálunk: jó csapat, remek munkakörnyezet, lehetőség a szakmai fejlődésre, rugalmas munkavégzés, bérezés megegyezés alapján

A jelenlegi egészségügyi helyzet miatt az interjúztatás interneten keresztül zajlik, a munkavégzés során indokolt esetben támogatjuk az otthonról történő munkavégzést.

Jelentkezési határidő: 2020.09.04.

Az állás betölthető: 2020.09.01-től

Jelentkezni elektronikusan elküldött szakmai önéletrajzzal és a motivációs levéllel lehet, utóbbiban kérjük feltüntetni a nettó bérigényt!

A pályázatokat erre a címre várjuk: allas@miszje.hu