HU EN
Magyar Irodalmi Szerzői Jogvédő és Jogkezelő Egyesület

REGISZTRÁCIÓ ÉS/VAGY TAGFELVÉTEL

Tisztelt Látogatónk!

Az alábbi dokumentum kitöltésével Ön regisztrálhat a MISZJE honlapján és/vagy jelentkezhet egyesületünk tagjának. Hogy regisztrálni szeretne vagy egyesületünk tagja kíván lenni, esetleg mindkettő, arról a regisztáció első lépéseként nyilatkozhat.

Fontos: a regisztráció és a tagság nem feltétele és nem is garanciája annak, hogy Ön jogdíjat kapjon, az kizárólag a jogszabály által rögzített módon felkért könyvtáraktól származó kölcsönzési adatok és a MISZJE felosztási szabályzatában rögzítet kritériumok függvénye!

A regisztráció nem azonos a tagfelvételi folyamat elindításával, az csak akkor kezdődik meg, ha bejelöli, hogy tagnak (is) kíván jelentkezni!

A tagságról: a MISZJE tagjának lenni számos előnnyel jár. Tagjaink nyújthatnak be pályázatot az évente legalább egy alkalommal kiírt szociális támogatási pályázatunkra. A könyvtárak által szolgáltatott adott kölcsönzési évek adatainak feldolgozása után, a felosztási szabályzatunknak megfelelően, a jogosultak közül elsőként azokat keressük meg a jogdíj kifizetésével kapcsolatban, akik tagjaink. Tagjaink jogosultak a MISZJE által biztosított szerzői jogi jogsegély személyes és e-mailben történő igénybevételére. A tagfelvételről a taggyűlés és az elnökség dönthet.

A regisztrációról: A MISZJE honlapján történő regisztrációja során Ön megadja azokat az alapvető adatait, melyek segítségével akár jelenleg van kifizetésre váró, könyvtári haszonkölcsönzésből származó jogdíja, akár a későbbiekben keletkezik, kollégáink sokkal könnyebben tudják beazonosítani Önt (több azonos nevű szerző esetén különösen fontos lehet), illetve felvenni Önnel a kapcsolatot. A regisztráció eredményeképp oldalunkon biztosítunk Önnek egy olyan felületet, mellyel karban tudja tartani saját adatait (személyes adatoktól a legfontosabb publikációkig). 

A regisztráció legfontosabb célja tehát: a szerző beazonosítása, a kapcsolatfelvétel megkönnyítése és a jogdíjak kifizetésére vonatkozó szerződéskötés előkészítése.

 Regisztráció új felhasználóknak