Tagfelvétel

Tagfelvétel

Tisztelt Látogatónk!

A regisztrációs adatlap kitöltésével Ön is regisztrálhat egyesületünknél és/vagy jelentkezhet egyesületünk tagjának. Kérjük küldje a kitöltött adatlapot küldje el a miszje@miszje.hu e-mail címre. Hogy regisztrálni szeretne vagy egyesületünk tagja kíván lenni, esetleg mindkettő, arról a regisztáció első lépéseként nyilatkozhat.

Fontos: a regisztráció és a tagság nem feltétele és nem is garanciája annak, hogy Ön jogdíjat kapjon, az kizárólag a jogszabály által rögzített módon felkért könyvtáraktól származó kölcsönzési adatok és a MISZJE felosztási szabályzatában rögzített kritériumok függvénye!

A regisztráció nem azonos a tagfelvételi folyamat elindításával, az csak akkor kezdődik meg, ha bejelöli, hogy tagnak (is) kíván jelentkezni!

A tagságról:

a MISZJE tagjának lenni számos előnnyel jár. Tagjaink- jogosultjainkhoz hasonlóan-  nyújthatnak be pályázatot az évente legalább egy alkalommal kiírt szociális támogatási pályázatunkra. A könyvtárak által szolgáltatott adott kölcsönzési évek adatainak feldolgozása után, a felosztási szabályzatunknak megfelelően, a jogosultak közül elsőként azokat keressük meg a jogdíj kifizetésével kapcsolatban, akik tagjaink. Tagjaink jogosultak a MISZJE által biztosított szerzői jogi jogsegély személyes és e-mailben történő igénybevételére. A tagfelvételről a taggyűlés és az elnökség dönthet.

A regisztrációról:

A MISZJE honlapján történő regisztrációja során Ön megadja azokat az alapvető adatait, melyek segítségével akár jelenleg van kifizetésre váró, könyvtári haszonkölcsönzésből származó jogdíja, akár a későbbiekben keletkezik, kollégáink sokkal könnyebben tudják beazonosítani Önt (több azonos nevű szerző esetén különösen fontos lehet), illetve felvenni Önnel a kapcsolatot.

A regisztráció legfontosabb célja tehát: a szerző beazonosítása, a kapcsolatfelvétel megkönnyítése és a jogdíjak kifizetésére vonatkozó szerződéskötés előkészítése.

A regisztrációs adatlap letöthető: regisztációs adatlap